Δημοτικό Σχολείο Εξοχής

Δημοτικό Σχολείο Εξοχής

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

European school radio, 27-04-17, "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι"

Αγαπημένο ραδιόφωνο. Η συντροφιά μας στα ταξίδια, στις δουλειές, στην ξεκούραση και όχι μόνο. Ένα μέσο που τα τελευταία χρόνια έχει κάπως παραγκωνιστεί από την τηλεόραση και το Διαδίκτυο, αλλά εμείς δεν πάψαμε ποτέ να το αγαπάμε.
Γι' αυτό κάναμε εκπομπή στο ραδιόφωνο, με τίτλο"Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι"
Πώς; Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων έκαναν τη δική τους ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Μαθητικό Ραδιόφωνο European school radio. Η εκπομπή είχε θέμα τη διαφορετικότητα. Τα κείμενα της εκπομπής έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας του κας Γεωργίας Βαφειάδου, ενώ το κείμενο που διάβασαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης ήταν διασκευή του παραμυθιού ΣΙ ΣΟΥ ΝΤΟ του Α. Παπαθεοδούλου. Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τη μουσικό του σχολείου κα Στεφανία Παπατζίκη, την κα Βαφειάδου και την Διευθύντρια του σχολείου. Η εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς τα παιδιά έκαναν κάτι πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα.  
Ευχαριστούμε πολύ το ΑΤΕΙΘ, τον πρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής του ιδρύματος κ. Κων/νο Διαμαντάρα και τους φοιτητές Στέφανο και Σίμο που ήταν οι εκπαιδευτές και συντονιστές της εκπομπής μας στο ραδιόφωνο.

   

   

Στα παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: